3 Kasım 2011 Perşembe

Ağ pazarlama nedir?


Ağ pazarlama nedir?

Ağ pazarlama veya çok katlı pazarlama, şirketlerin kendi imkânları yerine bireylere imkân sağlayarak ürünlerini pazarlama yöntemidir.

Ürün, direkt olarak alıcıya ulaşır. Ülke, bölge distribütörleri, dağıtıcılar, toptancılar araya girmediğinden sadece ürün satışına vesile olan kişi kâr sahibi olur. Ağ pazarlama, klasik geniş çaplı ticaretin aksine insanların kazanmak adına organize olmasını sağlamaktadır. Ekonomistlere göre[kaynak belirtilmeli] ağ pazarlama sayesinde gelecek 50 yılda dünya üzerinde çok daha fazla gelir ve refah sahibi insan olacaktır. Klasik ticaretin aksine, ağ pazarlama ile kazanç her bireye emeği karşılığında eşit olarak dağıtılmaktadır.

Ağ pazarlamanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları 3 seviye, bazıları 5 seviye bazıları da 12 seviye alt katmana kadar komisyon dağıtımı şeklinde değişir. Bazı ağ pazarlama sistemlerinde "binary", yani sağ ve sol dengeli katlamalı kazanç sistemi ele alınmıştır. Bu sistemlerde maximum gelir için kollarınızın eşit olması istenmektedir.

Network marketerlar uygulanan plana göre, tavsiye ettikleri ve işe giren kişilerin ve sonra da bu kişilerin kayıt ettiklerinin cirolarından kazanç elde ederler. Network Marketing' sayesinde sıradan insanlar sıradışı kazançlar elde edebilir... Milyoner fabrikası olarak da nitelendirilebilecek olan network marketing, doğru uygulandığı ve sistemli çalışıldığı zaman gerçekten de sıradan insanlara sıradışı gelirler sunabilir. Geleceğin dünyasında, çoğu milyoner network marketing sayesinde milyoner olacaktır. Geleceği teknolojiden soyutlayamacağımız gibi, network marketing sisteminden de soyutlayamayız artık. İlk önce milyoner network marketing ilk sistemi oluştu; sonra Milyoner Network marketing şirketleri; daha sonra Milyoner Network marketerlar (Milyoner Network marketing ile uğraşan kişiler). Artık bu sistem sayesinde milyoner olan birçok kişi var dünyada ve her geçen gün de artacağa benziyor. Bir milyonernetwork marketer kolay yetişmez, ama bir milyoner yetiştiren en hızlı fabrika network marketingtir. Başarılı bir network marketer olmak, ilk basamağı çok sağlam oluşturmak, altındaki kollara gerekli bilgi ve tecrübeyi aktarmış olmakla mümkün olur. Tabi ki bu işte sadece zirveye çıkanlar değil, orta düzey gelir elde edenler de mevcuttur.

Çoğu kişi ilk kez ağ pazarlama ile tanıştığında saadet zinciri ile karıştırmaktadır. Aslında bu şekilde düşünüldüğünde gerçek saadet zinciri mevcut ticaret sistemindedir, çünkü kazanan sadece ürün sahibi ve en büyük distrübütördür. Ağ pazarlama ile isterseniz yeni başlayın, isterseniz bir yıl önce başlayın, mutlaka seviye veya kazanç sınırı bulunmaktadır. Bu da firma kazanç planından herkesin eşit şekilde fayda sağlamasına olanak sağlamakla birlikte tüm gelirin ortak bir şekilde kulanıcılara ve tüketicilere dağıtılmasını sağlamaktadır. Alt basamaklarınızı oluşturarak elde edebileceğiniz gelirlerin verildiği bir tablo, bir yazı vb. bilgi ile zaten bu sistemin ne denli yüksek gelire gebe olduğunu görebilirsiniz. Ama unutmamak gerekli ki hiçbir zaman, hiç kimse size kolay yoldan para vermez. Bu tür işlerde de en önemli nokta sizin başarınızdır. Altınızdaki basamağa alacağınız kişileri ne kadar iyiyetiştirdiğinizle orantılı kazanç sağlayacaksınız.

Hem ürün alıyor alıyor, sonra pazarlıyorsunuz. Ama bir Milyoner Network marketer olmak; alt kollarınıza pazarlamayı öğretme niteliğinizle orantılıdır.  Kaynak:wikipedia.org